Évekkel ezelőtt már írtam arról a téveszméről, mely szerint a tej hasznos tápanyag lenne az emberi szervezet számára és segítene a csontritkulásban szenvedőkön.
|
|
Most találtam néhány cikket, amely sok mindenben megegyezik az általam annak idején leírtakkal, így úgy gondoltam, hogy elevenítsük fel ezen ismereteket és oszlassuk el a TÉVESZMÉKET.
Egyes orvosi szakvélemények szerint a nem megfelelő, azaz túlzott tejfogyasztás nem hogy előnyünkre válna, ami a kalciumbevitelt illeti, hanem éppen ellenkezőleg, kalciumot fog kivonni csontjainkból.
Köztudottan a tej, a sajt és túró fő kalcium-források. Ha viszont sokat fogyasztunk ezekből az élelmiszer alapanyagokból, akkor visszafele sülhet el a dolog.
Egy román endokrinológus, dr. Virgiliu Stroescu szerint a fent említett tejtermékek sok proteint (tejfehérjét) tartalmaznak, éppen ezért savas hatásúak, ami csökkenti a vér PH-értékét és azt savas jellegűvé változtatja.
Ebben a helyzetben a szervezet megpróbál védekezni ez ellen, és a csontokból kalciumot von el, hogy kitudja egyenlíteni a vér PH-értékét, így a sok tejtermék fogyasztása oda vezet, hogy a csontokból kalcium ürül ki.
Ezzel megkérdőjeleződik az a módszer, miszerint a csontritkulásban szenvedőknek azt javasolják, hogy sok tejet igyanak, illetve szedjék a kalcium-tablettákat.
Az orvos elmondása szerint az idős személyek esetében éppen a túlzott tejfogyasztás miatt alakulhat ki a csontritkulás,
így esés következtében könnyebben törnek a csontjaik.
A sok hús, kávé és alkoholfogyasztás, valamint a dohányzás is káros hatással van a csontok kalciumszintjére.
Ezek után nézzük a (további) szomorú igazságokat a tejről, amit minden szülőnek, nagyszülőnek tudnia kellene a következő generációk védelme érdekébenAz elmúlt negyven évben a tejipar milliárdokat költött reklámkampányokra, hogy rávegyék az embereket termékeik fogyasztására.
Nagyban befolyásolták az oktatási intézményeket, nyugdíjas otthonokat, kórházakat, rendelőket, a médián keresztül pedig olyan információkat juttattak a köztudatba, melyek egyre csak népszerűsítették és szinte szükségszerűnek állították be termékeik fogyasztását.
Mint minden nőstény emlős (az embert is beleértve), a tehén is tejet választ ki a kicsinye táplálására. Ennek a zsír- és hormondús (közel hatvanféle hormon és növekedési faktor) anyagnak az a célja, hogy a kisborjút egy év alatt közel 317 kg-ra hizlalja.
Vemhességi ideje alatt a tehén ösztrogénszintje közel harmincszorosára emelkedik.
Napjainkban, mióta a tejfeldolgozó üzemek szinte folyamatosan “szivattyúzzák” a teheneket a nagyobb profittermelés miatt, nagyobb hormonszintek (úgy természetes mint mesterséges) vannak jelen a kinyert tejben, amelynek zsírtartalma szintén az egekben járhat.
Mikor a gyerekek ezt az egészséges italnak álcázott hormonkoktélt isszák, nagy mennyiségű ösztrogén jut szervezetükbe, mely felelős lehet a korai pubertás kialakulásában, de mindemellett szubterápiás dózisú antibiotikummal is gazdagabbak lesznek.
Folytatás következik...
Forrás: twice.hu, filantropicum.com
Amennyiben természetes módon, a fent említett mellékhatásokat elkerülendő kívánod megadni csontjaidnak, szervezetednek a szükséges kalciumot és a egyéb ásványi anyagokat, akkor...A MEGOLDÁS: Okinawai Korall Kalcium
Természetes megoldás savasodásra, csontritkulásra: Okinawai Korall KalciumDe csak akkor, ha használjuk...ui: Amennyiben természetes módon, a fent említett mellékhatásokat elkerülendő kívánod megadni csontjaidnak, szervezetednek a szükséges kalciumot és a egyéb ásványi anyagokat, akkor...Okinawai Korall Kalcium megrendelése
|
|