HTML

Korall Kalcium

Korunk néma járványa a csontritkulás és hazánkba minimum egy millióra teszik a betegek számát. Felveszed a harcot a csontritkulás ellen? http://www.korallkalcium.hu

Friss topikok

Linkblog

Lúgosítás vízionizáló berendezésekkel 2.

2009.02.12. 23:48 Soltész Gábor

Akkor folytassuk eszme futtatásunkat az ionizáló berendezések által előállított lúgos víz egészségre gyakorolt hatásait boncolgatván.
 

Az előző bejegyzésemben tárgyaltam a vízionizáló berendezésekkel előállított lúgos
kémhatású víz ún. természetellenes voltát,

 

a készülékek működési elvét, ásványi anyag forrásait, és azt, hogy valójában mire van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy helyreállítsa a sav-bázis egyensúlyát.

Ugyanis az emberi szervezet elég intelligens ahhoz, hogy amennyiben megkapja a számára valóban szükséges tápanyagokat,  akkor saját mag képes helyreállítani a sav-bázis egyensúlyát. És itt a tápanyagokon van a hangsúly.

Ne menjünk el szó nélkül az ilyen elven működő készülékekből kikerülő víz "tisztasága" mellett.

Az ionizáló berendezések általában előszűrik a vizet. Tehát nem tisztítják, hanem szűrik a csapvizet (hogy mi a különbség a szűrés és a tisztítás között, egy kimondottan a víztisztítással foglalkozó blogban fogom tárgyalni.)
A használatos szűrők általában 1 mikron és 0,1 mikronos szemcsemérettel rendelkeznek.
Akkor nézzük a vízben megtalálható egészségre káros hatással rendelkező összetevők átlagos méreteit,
a példa kedvéért:
baktériumok: 0,2 mikron
vírusok: 0,02 mikron
nitrát: 0,002 mikron
klór: 0,001 mikron

Gondolom másban is felmerül ezek után a kérdés, mennyire lesz tiszta a készülékből kikerülő víz. A gyanútlan felhasználó meg van győződve róla, hogy garantált tisztaságú vizet fogyaszt, és lehet, hogy mégse? Lehet, hogy az ivóvíze úgyanúgy tartalmazza a szennyezőanyagok döntő többségét, beleértve például a hormonokat és a gyógyszermaradványokat is, melyeket csak egyetlen technológia képes eltávolítani az ivóvízből?



 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korallkalcium.blog.hu/api/trackback/id/tr67940166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyazsu 2009.02.13. 21:09:36

A mi készülékünkbe a titán -platina elektróda válaszja szét a savasító és lúgositó ásványokat és igy állít elő lúgos és savas ionizált vizet.
Ásványi anyag pótlás pedig korall calcium.
A víz tisztasága megfeleő bevizsgáltattuk akreditált laboratóriummal.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy mindenki a sajátját agyon dícséri a másét pedig lehúzza a sárga földig ( átvették a politikából) Így a lajikus ember nem tud eligazodni (itt történetesen a víztisztítok között) a sok ellentétes információban.

xSPIRITx 2009.02.13. 22:40:17

Nekem van ilyen vízionizálóm, és coral calciumot is használok. Az ionizáció eleve megöl minden élősködő vírust, baktériumot. Az elektrolízis alatt mind elpusztul.

xSPIRITx 2009.02.14. 15:02:59

Ahhoz, hogy a vízből kivonjuk a klórt nem kell 0,001 mikronos szűrés. Már egy átlagos 5 mikronos (!) aktív szén szűrő is kiveszi a klórt. De ha egy vastagabb Korall Kalcium rudat rakunk egy kancsó klóros vízbe 2 óra alatt már az is teljesen megköti. Tehát nem kell extra nagy szűrési fok a klór eltávolításához a miatt hogy a klór: 0,001 mikronos.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.14. 20:04:54

Kedves Anyazsu, ez a Önök által történt vízminőségi bevizsgálás melyik országban történt és hány paraméterre vonatkozik? Milyen gyakorisággal ismétlik meg?

Kedves xSPIRTx, teljesen igaza van, az ionizáció mindent megöl és elpusztít. Így a víz élő tulajdonságait is...

Az aktív szén valóban megköti a vízben található klórt. Azonban csak egy darabig...

Érdekes megoldásnak tartom a vastagabb korall kalcium rúddal történő klórtalanítást. Ezt eddig nem ismertem, és nem is találkoztam ilyen megoldással. Ezt használják a gyakorlatban például Magyarországon? Hol lehet ilyen Korall Kalcium rudakat beszerezni?

omo 2009.02.15. 08:13:43

Teljesen gyanútlan vagyok ebben a témában. Létezik egy ún. fordított ozmózisos víztisztítási technika is. Az is "hulla" vizet állít elő?

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.16. 10:29:14

Kedves OMO,

a fordított ozmózis technológia nem változtatja meg a víz élő vagy nem élő tulajdonságait, tehát az így tisztított ivóvíz tulajdonsága attól függ, hogy milyen volt az a víz, amelyből előállították az ozmózis vizet.

Azonban még ha "halott" vízből is készítették, akkor is van lehetőség arra, hogy megfelelő eljárásokkal visszaállítsuk (ún. revitalizáljuk) a víz élő tulajdonságait.

Amennyiben érdekli ez a fajta lehetőség, szívesen segítek Önnek.

xSPIRITx 2009.02.16. 22:44:24

Emoto professzor lefényképezte a desztillált víz energiaképét és állítása szerint az a víz melyben nincs ásvány, az halott. A reverz ozmózisos víz savas. Engem nagyon meglepett, hogy a desztillált víz is igen savas! 5,5 pH. Mert azt gondolná az ember az a víz amiben nincs semmi csak H2O az biztos semleges. De nem. Igencsak savas. Addig el sem hittem míg magam is meg nem mértem. Ezen csak úgy lehet változtatni, ha utólag jó sok ásványt visszarakunk az Emoto prof szerint halott vízbe.

mohi75 2009.02.18. 14:13:52

Apropó, vannak természetes ionizátorok is, mint pl. a villámlás, vízesés, de ide számítom az ágyam mellett pislákoló sólámpát is.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.18. 15:51:46

mohi75:

valóban vannak természetes ionizátorok, de ezek nem keverendőek össze a mesterségesekkel.

A kettő között azért van egy kis különbség, főként élettanilag.

Amiket az ember mesterségesen állít elő, egyenlőre még csak gyenge utánzatai a természet által alkotott dolgoktól, hiába is képzeli az ember magát teremtő lénynek, aki a "természet" erői felett áll.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.18. 16:53:41

@xSPIRITx:

Nem tévesztendő össze az, hogy valami savas kémhatású azzal, hogy savasító hatással rendelkezik szervezetünkre.
A kettő messze nem ugyanaz...

Csak egy példa: a citromlé.
Nagyon savas, ennek ellenére az egyik legerősebben savtalanító élelmiszer. És még van jó néhány ilyen teljesen természetes táplálékunk. Tehát pusztán a kémhatás alapján nem lehet megítélni, hogy az adott dolog előnyös, avagy káros számunkra.

Itt most nem akarok nagyon belemenni a különböző vizek taglalásába, nem akarom elvinni ennek a blognak a témáját a rendeltetésétől, ezzel majd egy külön erre a célra (vízkérdés) létrehozott blogban foglalkozok.

Azonban egy-két kiegészítés a desztillált vízhez, a desztillált víz védelmében: az egyik legősibb vizünk, elég ha csak annyit említek, hogy a csapadék is desztillációval "készül". Másodszor a legerősebb méregtelenítő, tisztító hatással rendelkezik, őseink évezredek óta fogyasztották. Csupán a modern orvostudomány megjelenésével húzták rá a "fekete bárány" szerepét.

omo 2009.02.18. 16:59:42

Igen, érdekel, hogyan ihatnék olyan vizet, ami hasznára van a szervezetemnek.
18 éve nem iszom csapvizet, de nem vagyok benne biztos, hogy az a mélyből jövő ivóvíz, amit leginkább fogyasztok, minden tekintetben egészséges.
A palackos ásványvizekben nem hiszek. Csak akkor iszom, főként összejöveteleken, ha Cola az alternatíva.
Hallottam fél füllel valamit a gleccserjégből előállított ivóvízről is, de nem vagyok képben.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.18. 17:40:55

@omo:
Kedves omo, ha úgy gondolja, tudok segíteni megoldani a problámáját. A kapcsolat felvétel miatt küldjön egy emailt az info@korallkalcium címre az elérhetőségeivel, vagy ha nem kívánja megadni, akkor válaszként elküldöm az enyémeket.

Addig is meg tudja tekinteni gondolat ébresztőként a www.csaktisztaforrasbol.hu weboldalt.
süti beállítások módosítása