HTML

Korall Kalcium

Korunk néma járványa a csontritkulás és hazánkba minimum egy millióra teszik a betegek számát. Felveszed a harcot a csontritkulás ellen? http://www.korallkalcium.hu

Friss topikok

Linkblog

Csontritkulás miatt évente 64 ezer törés Magyarországon

2015.03.05. 23:24 Soltész Gábor

 
 
 
 
 
Folyamatosan növekszik a csontritkulásban szenvedők száma; hazánkban mintegy 800 ezren - 1 millióan érintettek.

 
Az 50 évesnél idősebbeket tekintve, világszerte háromból egy nő és négyből egy férfi szenved el csonttörést gyenge csontozata miatt.

A betegség megelőzésének szempontjából kulcsfontosságú kalcium, D-vitamin és mozgás fontosságára hívják föl a figyelmet.

E három tényező ugyanis nagyban hozzájárulhat csontjaink és izmaink épségének megőrzéséhez.




A hazai 800 ezer - 1 millió osteoporosisos beteg nyolcada már gyógyszeres kezelésre szorul.

Az EU tagállamaiban fél percenként történik osteoporosis miatti csonttörés.

A csontritkulásos betegek száma világszerte rohamosan növekszik, mert a születéskor várható élettartam – szerencsére – meghosszabbodott.

A nők az életük mintegy harmadát a csontvédő ösztrogénhormonok hiányában élik meg. Veszélyek is fenyegetik az érintetteket, a többi között a csontrendszerre kedvezőtlenül ható gyógyszerek.


Sokak szerint a csontritkulás csak az idősek, és főleg a nők betegsége. Ez utóbbi tény: ők ugyanis – élettani okból – háromszor veszélyeztetettebbek, mint a férfiak.


Csontritkulás miatt a leggyakoribbak a szivacsos szerkezetű csontvesztésből fakadó csuklótáji törések, valamint az idősebb korban bekövetkező, a tömör, csöves csontszerkezetű csontokat érintő csontvesztések, csigolyatörések, valamint a felkar-válltáji és a csípőtáji törések.


Friss statisztika szerint  Magyarországon a csípőtáji törések elfordulási gyakorisága évente 12–15 ezer, a csuklótáji töréseké 37, a felkar válltáji töréseké pedig 12 ezer.

A legfejlettebb országokban is a csípőtáji töréseket követő egy éven belül a betegeknek csaknem harmada meghal a különféle szövődmények miatt.

Az osteoporosissal összefüggésbe hozható csigolya-, váll-, csuklótáji töréseket követő halálozási arány is jóval magasabb, mint az azonos életkorú, csontritkulásban nem szenvedőké.


A törési kockázat a csont ásványianyag-tartalmának csökkenésével nő. A csontok ásványianyag-tartalmának akár tízszázalékos csökkenése miatt kétszeresére emelkedhet a törés kockázata.

Egészségügyi statisztikák szerint a 65 évesnél idősebbek ötöde az átlagosnál ötödével többször eleshet, sokan közülük többször is. Az időskori esésnek oka lehet járószervi ízületi betegség, a sokféle gyógyszer egyidejű szedése, a kevés mozgás, fizikai aktivitás.

Ellenszerként azt ajánlják, hogy már fiatalon kezdjünk el sportolni és ne hagyjuk abba a rendszeres testmozgást, fogyasszunk kalciumban és D-vitaminban gazdag ételeket.




Mivel a csontritkulás élettani folyamat, fontos a a rendszeres szűrővizsgálat, hogy orvosolható, lassítható legyen a baj.


A csontok kellő szilárdságának megőrzésében meghatározó szerepű a kalcium és a D-vitamin.


A kalcium nem képződik a szervezetben, ezért csak táplálékból juthat hozzá a szervezet. Naponta minimum 800–1000 milligramm kalciumra van szükségünk.
Forrás: infovilag.hu.


Amennyiben meg kívánod adni szervezetednek a szükséges mennyiségű kalciumot (és a többi ásványi anyagot) csontjaid szilárdságáért:

http://korallkalcium.hu/korall-kalcium-megrendeles/



Ügyfélszolgálat: 06-70/428-4803
E-mail: info@korallkalcium.hu
Web:
korallkalcium.hu
Korall Kalcium megrendelése: http://korallkalcium.hu/korall-kalcium-megrendeles/




Természetes megoldás savasodásra, csontritkulásra: Okinawai Korall Kalcium

De csak akkor, ha használjuk...


ui.: amennyiben meg kívánod adni szervezetednek a szükséges mennyiségű kalciumot (és a többi ásványi anyagot) csontjaid szilárdságáért:

Okinawai Korall Kalcium megrendelése
 
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korallkalcium.blog.hu/api/trackback/id/tr727244767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása