HTML

Korall Kalcium

Korunk néma járványa a csontritkulás és hazánkba minimum egy millióra teszik a betegek számát. Felveszed a harcot a csontritkulás ellen? http://www.korallkalcium.hu

Friss topikok

Linkblog

Lúgosítás vízionizáló berendezésekkel

2009.02.09. 23:30 Soltész Gábor

Az utóbbi időben többen kérdezték tőlem, mi a véleményem a most divatos, ún. vízionizáló (magyarul lúgos vizet előállító) berendezésekről,

 

ugyanis sok jó tulajdonságot hallottak az ilyen gépeket forgalmazó cégektől,

 

(vagy az őket képviselő ügynökeiktől?) többek között a szervezet lúgosítása terén gyakorolt kivételesen kedvező hatásaikról, arról, hogy lúgosítás mellett oxigénnel dúsítják, ásványi anyagokkal telítik a vizet, sőt antioxidáns hatással is rendelkeznek.
És ezeket természetesen mind egyszerre tudják.

Többekben felmerült a kérdés a fentieket hallván, vajon mi igaz ezen állításokból, vagy csak a szokásos reklám fogások állnak a háttérben. Ugyanis ezek a gépek, az értékesítés módjától függően több százezer forintba kerülnek. De cserébe megoldják minden problémánkat.

Úgy gondoltam, hogy most itt a készülékek működési elvéből kiindulva elsősorban a szervezetre gyakorolt lúgosító hatásukat vizsgálnánk meg, és azt, hogy ugyan már mégiscsak milyen ásványi anyagokkal "dúsítják" azt a vizet.

Akkor kezdjük talán a készülékek működési elvével: ezek a készülékek úgy működnek, hogy elektromos áram segítségével (tehát elektrolízissel) szétválasztják a vízben található szabad ionokat. Még egyszer kihangsúlyozom: elektromos áram segítségével.
Kérdem én: ez mennyire természetes dolog. Mármint, hogy egy élő anyagba áramot vezetünk, és azt várjuk el, hogy az majd még kedvezően is fogja befolyásolni a tulajdonságait. Ugyanis a víz eredetileg élő anyag... És csak addig jó igazán, amíg valóban élő...

Másodszor milyen minőségűek azok a bizonyos szabad ionok?
Ugyanis ezek a berendezések a csapvízben található ionokat válasszák  szét, és ezáltal tudják biztosítani a készülékből kikerülő víz lúgos, avagy savas kémhatását.
Hát akkor had áruljak el egy nagy titkot (már akinek titok): a csapvízben manapság már nincsenek igazán hasznos ionok....
Akkor milyen ionok szétválasztásával éri el a berendezés a felhasználó által elvárt kémhatást? Ennek eldöntését Rád bízom...

Innen már adódik is a következő felvetés: ásványi anyagokkal dúsítják az ionizáló berendezések az általuk készített lúgos vizet. De vajon honnan veszik azokat az ásványi anyagokat? Talán csak nem az imént már említett csapvízből?

Nézzük meg ennek a mesterségesen előállított víznek a szervezetre gyakorolt hatását. Amint a fentiekből már kiderült, egy teljesen természetellenes módon, elektromos áram segítségével előállított, haszontalan szervetlen ásványokat tartalmazó, kérdéses tisztaságú, lúgos kémhatású "vízzel" akarnánk "átverni" a szervezetünket.

Az odáig világos, hogy a szervezetnek lúgos kémhatású élelmiszerekre és, amennyiben megoldható, lúgos kémhatású ivóvízre van szüksége. De vajon milyen formában legyen lúgos ez a víz. Ez itt a nagy kérdés.

Lehet, hogy maradi vagyok, de én annak vagyok a híve, hogy mindent a legtermészetesebb formában, kell megadni a szervezetnek. Ebből adódóan, lúgosítani is természetes anyagokkal lenne szükséges, úgy ahogy a természet megteremtette, nem pedig ahogy az ember kitalálná...
Az általában nem jól szokott elsülni, mikor az ember meg akarja változtatni a természet rendjét, működését. Arról nem is beszélve, hogy milyen indíttatásból teszi ezt általában.

Tehát lúgosítani a szervezetet a megfelelő táplálkozással, életmóddal és például
az Okinawai Korall Kalciummal lehetséges és szükséges. Amely, ha már itt tartunk, úgy éri el lúgosító hatását, hogy egyrészt a szervezet számára legideálisabb arányban tartalmazza a szerves ásványi anyagokat, nem csupán megtéveszteni akarván testünket, hanem megadván a szükségleteit; másrészt pedig behatol a sejtekbe, megköti a savas lerakódásokat, kivezeti a sejtből, és egyúttal pótolja is a hiányzó ásványi anyagokat.

Természetesen utána a feloldott, és a sejtekből kivezetett salakanyagot bő vízzel ki
kell mosni a szervezetből.
Nem hagyván, hogy az esetlegesen máshol rakódjon le.

De ez a víz lehetőleg ne vízionizálóval készült mesterséges víz legyen....

Folyt. köv.

 

www.korallkalcium.hu

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://korallkalcium.blog.hu/api/trackback/id/tr13933703

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tovább lúgosodom… :) 2009.07.30. 15:21:55

Korábban már említettem, hogy 2007 májusában voltam egy ESG vizsgálaton. Miközben a savtalanítás témakörben nyomoztam, villant csak belém, hogy ez a vizsgálat éppen a különböző szervek pH értékét méri, tehát a legideálisabb eszk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mohi75 2009.02.10. 20:54:45

idézet: "Innen már adódik is a következő felvetés: ásványi anyagokkal dúsítják az ionizáló berendezések az általuk készített lúgos vizet. De vajon honnan veszik azokat az ásványi anyagokat? Talán csak nem az imént már említett csapvízből?"

Azok a vízionizátorok, melyek kisméretű cellával készülnek többek között a szűrőjükben lévő kalciummal hozzáadással lúgosítják a vizet. A nagyobb berendezéseknek erre nincs szükségük, hogy a víz megfelelő lúgosítását elvégezzék.

Itt jó lenne, ha mindenki értené, hogy mi is az a pH pontosan (HIDROGÉNION kitevő).

mohi75 2009.02.10. 20:59:13

Idézet: "Akkor milyen ionok szétválasztásával éri el a berendezés a felhasználó által elvárt kémhatást? Ennek eldöntését Rád bízom..."

nem az ionokat választja el a vízionizátor, hanem a H2O molekulát.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.11. 10:03:23

Kedves mohi75,

kérdéseim a következőek: a szűrőben lévő kalcium miből készül, és milyen formában tartalmazza a kalciumot?

Mit kezd a készülék a csapvízben található szervetlen ásványi anyagokkal, például a vízkő egyik alkotórészét kitevő szervetlen kalciummal?

A ph a hidrogénion koncentráció mértéke, amely a víz esetén a hidrogénion aktivitásától függ.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.11. 10:26:25

mohi75: "nem az ionokat választja el a vízionizátor, hanem a H2O molekulát."

a H2o molekulát mitől választja el a vízionizátor?

Én úgy tudom, ha mélyebben belemegyünk az ionizáció (már a név is utal arra, hogyan működik) alap működési elvébe, hogy a vízionizáló készülékekben található egy negatív és egy pozitív elektróda, név szerint anód és katód, amelyekre a hálózati váltakozó áram egyenirányítása után a megfelelő polaritású áramot vezetjük.

A csapvízben különböző polaritású (pozitív (+) és negatív (-)) ionok találhatóak, (pl. a kalcium és a magnézium pozitív töltésű), és amennyiben az elektródákra rákapcsoljuk a megfelelő polaritású feszültséget, akkor az elektródák körül összegyűlnek a megfelelő polaritású ionok, amelyek újbóli elkeveredését általában egy féligáteresztő hártyával szokták biztosítani.

Általában a készülékek az elektródákra kapcsolt egyenirányított áram polaritásának megváltoztatásával tudnak lúgos ill. savas kémhatású vizet előállítani, ezeknek a mértéket pedig a rákapcsolt áram erősségével lehet változtatni.

Tehát ez az általános működési elve az ionizációnak.

felismerés 2009.02.13. 13:15:15

Úgy tudom, elektrolízissel sok nehézvíz keletkezik, azaz D2O.

gabril 2009.02.13. 16:50:14

Nem keletkezik!!! Hanem a vízben lévőt,@felismerés: lehet elektrolízissel kiválasztani a D2O-t!!

gabril 2009.02.13. 16:54:05

@felismerés: Szia (Gá)Nem keletkezik a D2O !! hanem a vízben lévő D2O-t lehet kiválasztani Desztilálással,!!!

xSPIRITx 2009.02.13. 23:00:43

A magyar vízben rengeteg Ca, Mg, K van csak nem hasznos, felszívódó állapotban. Az ionizáció alatt ezek a nem ionos ásványok amik amúgy csak lerakódnának, ionos állapotba kerülnek és így felszívódnak. Hogy ez valóban lehetséges azt maga Dr Robert Young a ph csoda írója bizonyította be.
www.youtube.com/watch?v=-ofQLdgnYsk
itt maga Dr Young beszél róla

xSPIRITx 2009.02.13. 23:05:49

A legjobb valóban a természetes lúgos víz. Ilyen van Lourdesben is. És a hunzáknál is. Kár hogy igen ritka a 9 pH feletti természetes forrás, lúgos víz.

xSPIRITx 2009.02.14. 15:21:35

Érdekes végiggondolni, hogy a magyar vizekben lévő hétköznapi Kalcium mennyivel szervetlenebb a Korall Kalciumnál. A magyar viszek attól kemények és magas Ca tartalmúak, mert mészkő hegységeken át, egyfajta karsztvízként jut el hozzánk. Kimosva a mészkőben lévő Kalciumot. Nos a mészkőhegységek nem mások, mint ősrégi tengeri élőlények mészváza. Így jött létre régen a mészkő. A Korall Kalcium is tengeri élőlény mészváza és a mészkőhegységek anyaga is , ami a mi magyar vizeink Ca tartalma, ős tengeri élőlények mészváza. Ilyen alapon a tojáshéj, az állati csontok is szervesek. Mégis a szerves és az élő között azért van különbség. Mert hát a Szerintem igazán akkor élő és szerves egy Kalcium ha valóban még élő formában van, pl. élő növényekben. A növények között is a magoknak a legmagasabb az életerő szintje, és nem is kell megöni hogy az asztalra kerüljön. Egy példaként a szezámmagnak extrém magas a Kalcium szintje és még mag életerővel is rendelkezik.

Mindemellett a Japánok már rég bebizonyították hogy a Korall Calcium valóban nagyszerű hatással van a szervezetre, de ugyanígy azt is bebizonyították, hogy az ionizált lúgos víz is nagyszerű.

Japán évtizedek óta tudja, hogy a Korall Kalcium nagyszerű és szintén évtizedek óta tudja hogy az ionizált lúgos víz is nagyszerű. Mindkettőt nekik köszönhetjük. Jó lenne ha mi magyarok is mindkettőt ugyanolyan sikeresen alkalmaznánk mint ők. Én ezt teszem :) Van vízionizátorom is, Korall Kalciumom is és sok magas Ca tartalmú magot eszek.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.14. 19:53:44

xSPIRITx:
Az ionos formájú ásványok valóban felszívódnak a szervezetbe, de az még attól nem épül be a sejtekbe. Ugyanis a sejt az ásványi anyagok kémiai összetétele alapján dönt az anyagfelvételről, és csak az organikussá vált anyagokat engedi át a sejthártyán.

Kedves xSPIRITx, egyik bejegyzésében azt írja, hogy "a magyar vízben rengeteg Ca, Mg, K van csak nem hasznos, felszívódó állapotban", a másikban pedig azt, hogy: "A magyar viszek attól kemények és magas Ca tartalmúak, mert mészkő hegységeken át, egyfajta karsztvízként jut el hozzánk. Kimosva a mészkőben lévő Kalciumot. Nos a mészkőhegységek nem mások, mint ősrégi tengeri élőlények mészváza. Így jött létre régen a mészkő.
A Korall Kalcium is tengeri élőlény mészváza és a mészkőhegységek anyaga is , ami a mi magyar vizeink Ca tartalma, ős tengeri élőlények mészváza."

Most akkor a véleménye szerint a magyar vizek haszontalan avagy hasznos formában tartalmazzák az ásványi anyagokat?

Én az elsőre szavazok. Ugyan valóban a Korall Kalcium a tengeri élőlények (konkrétan a korall) mészváza, azonban van egy óriási különbség a mészkő és a Korall Kalcium között, ami meghatározza a hasznosulási fokát és hasznosságát.

Ugyanis az Okinawai Korallnak van egy nagyon fontos tulajdonsága, mégpedig az, hogy szimbiózisban él együtt egy baktérium fajtával, amely segít organikussá tenni, és így BEÉPÍTENI a vázába az ásványi anyagokat. Ennek köszönhető az a speciális összetétel és felszívódási hatékonyság az Okinawai Korall Kalcium részéről.

Egyes vízionizáló berendezések a hatékonyság fokozása érdekében "adagolnak" Korall Kalciumot a vízhez. De mikor teszik mindezt? Még az elektrolízis előtt. Utána pedig jön az áram...
Arról nem is beszélve, hogy felmerül a kérdés, milyen összetételű és minőségű ez a Korall Kalcium, ugyanis óriási különbségek vannak ez ügyben a különböző Korall Kalciumok, még az Okinawainak nevezettek között is...

Japán nem évtizedek óta ismeri a Korall Kalcium kedvező tulajdonságait, hanem minimum évszázadok óta...De inkább évezredek...

xSPIRITx 2009.02.16. 22:17:56

@Soltész Gábor: Nos az hogya magyar vizekben nem felszívódó, formában van a Ca ugyanolyan vélemény, mint hogy a magyar Ca is őstengerek mészvázú élőlényeinek köszönhető. Bár ellentmondás a kettő mégis mindkettő egy valós vélemény ezért írtam mindkettőt ide. Nem tudom az őstenger még nem szennyezett vizének lakói mennyivel rosszabbak a korallnál, és azt sem azok milyen baktériumokkal éltek együtt. Mindenesetre érdemes gondolkodni együttgondolkodási ezeken a véleményeken.

mohi75 2009.02.18. 14:06:09

@Soltész Gábor: hogy milyen forrásból szerzik a gyártók a kálciumot szerintem nem kötik az orromra, de meg lehet kérdezni őket.

a milyen formában pedig általános kérdés, erre lehet a válasz pl. hogy granulátum formájában.

mohi75 2009.02.18. 14:08:10

@gabril: azt értem, hogy profi dual desztillácis eljárással a deutérium eltávolítható a vízből, de elektrolízisel ez hogyan történik?

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.18. 16:24:03

Egy forgalmazónak szerintem nem árt tudnia, hogy az általa forgalmazott termék, amihez elvileg, jó esetben a nevét adja, hogyan, miként, milyen alapanyagokból készül, főleg, ha belsődleges fogyasztásra kerül...

Itt a forma alatt nem a mesterségessé tett formát értettem, hanem azt, hogy például az adott kalcium szerves vagy szervetlen, ugyanis ez nem mellékes kérdés a felhasználás (itt konkrétan az elfogyasztás) és hasznosulás szempontjából.

Soltész Gábor · http://www.korallkalcium.hu 2009.02.18. 16:35:52

@xSPIRITx:
Itt nem arról van szó, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb. MÁS a kettő.

A szervezet szempontjából egyrészt nagyon fontos kérdés, hogy az adott "termék" milyen kötésekben tartalmazza jelen esetben a szükséges ásványi anyagokat, konkrétan szerves vagy szervetlen kötésekben.

Ugyanis az emberi szervezet szerves lévén csak szerves formában képes felvenni és a sejtjeibe beépíteni az ásványi anyagokat. A szervetlenekkel nem tud mit kezdeni, max. kirakja valahová lásd epekő, vesekő, érelmeszesedés formájában. Ennek a szerves kötésnek a "létrehozását" végzi az Okinawai Korall Kalcium esetén az a bizonyos baktérium.

Másrészt az sem mellékes, hogy a kalcium mellett milyen anyagok vannak még ott, tápegész formában amelyek segítik pl. a kalcium felszívódását és beépülését.

Ugye az eredeti Okinawai Korall Kalciumban a kalciumon és a magnéziumon kívül még 74 féle nyomelem található meg, természetes formában...
süti beállítások módosítása