HTML

Korall Kalcium

Korunk néma járványa a csontritkulás és hazánkba minimum egy millióra teszik a betegek számát. Felveszed a harcot a csontritkulás ellen? http://www.korallkalcium.hu

Friss topikok

Linkblog

A csontsűrűség mérése

2014.11.06. 17:06 Soltész Gábor

 
 
 
 
 
Mosolygós napot {%Person.FirstName%}!

Az állandóan megújuló csontszövetre gyermekkorban az építés, 25-45 éves kor között az építés és bontás egyensúlya a jellemző.


 
Ezt követően a csontlebontási folyamat kerül túlsúlyba, és a szervezet jórészt a fiatalkorban kialakított csonttömegből gazdálkodik.


A csontlebontási folyamat gyorsulása különösen feltűnő a klimax korú nőkön, akik az ösztrogén hormon csontvédő hatásának kiesése miatt a menstruáció elmaradását követően néhány évig, évente 2-3, esetleg több százalékát is elveszíthetik csonttömegüknek.

A kóros mértékű csonttömeg-vesztés a nőkre jellemzőbb, és különösen az alacsony, vékony testalkatú, világos szemű, fehér bőrű nők hajlamosak rá.

A rizikótényezők közül a csontépítő sejtek élettani ingerének elmaradása miatt a mozgásszegény életmódot és az ülő munkavégzést feltétlenül ki kell emelnünk.

Emellett a nem megfelelő táplálkozás, a fehérje és kalciumszegény étrend, a D-vitamin és a napsugárzás hiánya, az egészségtelen mértékű alkoholfogyasztás, a dohányzás, a túlzott kávé- és kólafogyasztás és bizonyos gyógyszerek rendszeres szedése mind-mind hozzájárulhatnak a csontritkulás kialakulásához, akár már 25-45 éves korban is.



A figyelmeztető jelek

Viszonylag korai figyelmeztető jelek
a fokozatosan kialakuló hajlott testtartás, a testmagasság csökkenése,

ezzel együtt kezdetben inkább csak terhelésre jelentkező hátfájás,
a törzsizomzat gyengesége, először a csak délután, majd a naponta többször is szükségessé váló 10-15 perces lefekvés.

A kis erőbehatásra létrejövő csonttörések, a csukló-, csigolya- és combnyaktörések már súlyosabb bajt jeleznek.






A gyógyításnál az oszteoporózis esetében is sokkal hatékonyabb a megelőzés.

A csonttömeg-méréssel végzett szűréssel már akkor fel lehet fedezni a közelgő bajt, amikor az komoly panaszokat még nem okoz, így az idejében megkezdett kezelés a súlyos panaszok kialakulásának megelőzését szolgálja.



A mérés

A csontsűrűség mérésére számtalan módszer alkalmas, melyek közül a CT és MR készülékek költséges voltuk és a fölöslegesen nagy sugárterhelés miatt nemigen használatosak.

A csont ásványianyag-tartalmát a csontsűrűség vizsgálatával, az ún. oszteodenzitometriás (ODM) készülékek segítségével mérik.

Valamennyi diagnosztikai eszköz működése azon a megfigyelésen alapul, hogy a kibocsátott energia - röntgensugár, ultrahang - gyengül, ha különböző szöveteken, például csontszöveten halad át.

A csontsűrűség-mérés során az oszteoporotikus törésnek leginkább kitett helyeken mérik a csont tömegét.



Az eredmények

Mínusz 1,0-es T-score felett az érték a normális tartományba esik. A mínusz 2,5-ös T-érték esetén és ez alatt beszélünk oszteoporózisról, azaz csontritkulásról.
Forrás: hazipatika.com


Amennyiben javítani kívánsz a csontritkulás értékeden és/vagy meg kívánod előzni a csonttöréseket, akkor...

A MEGOLDÁS: Okinawai Korall Kalcium



Ügyfélszolgálat: 06-70/428-4803
E-mail: info@korallkalcium.hu
Web:
korallkalcium.hu
Korall Kalcium megrendelése: http://korallkalcium.hu/korall-kalcium-megrendeles/




Természetes megoldás savasodásra, csontritkulásra: Okinawai Korall Kalcium

De csak akkor, ha használjuk...


ui: Amennyiben javítani kívánsz a csontritkulás értékeden és/vagy meg kívánod előzni a csonttöréseket, akkor...

Okinawai Korall Kalcium megrendelése

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korallkalcium.blog.hu/api/trackback/id/tr816870593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása