HTML

Korall Kalcium

Korunk néma járványa a csontritkulás és hazánkba minimum egy millióra teszik a betegek számát. Felveszed a harcot a csontritkulás ellen? http://www.korallkalcium.hu

Friss topikok

Linkblog

Jelek, amelyek kalciumhiányra figyelmeztetnek

2014.09.24. 20:54 Soltész Gábor

 
 
 
 
 
"Mi történik, ha kalciumhiányosan táplálkozunk? Igen, előbb-utóbb csontritkulásunk lehet. De vajon melyek azok a jelek, amelyek már korábban is felhívják a figyelmünket arra, hogy valami nincs rendben?

Ismerd fel ezeket, és változtass időben!

 
Közismert a csontritkulás és a kalciumbevitel összefüggése: ha kevés kalciumot fogyasztunk, nagy eséllyel vesztjük el csonttömegünk jelentős részét.


Kutatások szerint ma Magyarországon átlagosan 32%-kal kevesebb kalciumot fogyasztunk naponta, mint amennyi szükséges lenne a WHO ajánlása szerint.

Természetesen nem lesz mindenki oszteoporózis-beteg idősebb korára, ám látható, hogy milyen mértékben emelkedik a betegség gyakorisága - éppen ezért szokták szakértők a XXI. század járványaként is emlegetni, annak ellenére, hogy természetesen nem fertőző.

Nem muszáj azonban eljutnunk a csontritkulásig
- számos jel mutatja, ha szervezetünk hiányt szenved ebből a létfontosságú elemből!

Vajon melyek ezek?


"Nem akar nőni ez a gyerek?"


Kezdjük a legfiatalabbakkal, gyermekeinkkel a kalciumhiány tüneteinek áttekintését!

Ha az ő táplálkozásukban kevés a kalcium, a fejlődésük lelassul, sőt meg is állhat.

Ennek oka egyszerűen a csontok növekedésének visszamaradása. A folyamat valamennyire visszafordítható, a megfelelő kalciumellátásra visszaállhat a csontok normális növekedése, de a hosszabb ideig tartó hiánynak centiméterekben kifejezhető következményei lesznek.

A csontok növekedése a húszas évek elején zárul, az akkori csonttömeg lesz a maximum, így a fiatal korban kalciumhiányosan táplálkozó gyermekek sokkal nagyobb eséllyel lesznek csontritkulás áldozati később, mint a többiek.

A kalcium hiánya azonban jelentkezhet még izomfejlődési problémaként, sőt mentális zavarokat is okozhat.



Ezt sem gondoltuk volna a kalciumról


Felnőttek esetében általában nincs különösebb következménye a rövidebb ideig tartó kalciumhiánynak.

Ám mint már említettük, hazánkban körülbelül egyharmaddal kevesebb kalciumot fogyasztunk a szükségesnél, ezért törvényszerű, hogy sokaknak van olyan tünetük, amelyek megfelelő kalciumbevitellel vagy - pótlással elkerülhető lenne.


Ébredtél már úgy éjszaka, hogy a lábad fájdalmasan görcsbe rándult?

Egyesek szerint ez is visszavezethető a kalciumhiányra, mások szerint a káliumhiány (is) okozza. Biztos, ami biztos, nem árt ilyenkor a kalciumpótlásra gondolni, hogy elmúljon a kínzó izomgörcs.


Ha allergiás vagy, akkor biztosan ismered a kalcium áldásos hatását.

Hirtelen fellépő allergiás reakcióknál - kiütések, fulladásérzés - nagyon hasznos felhajtani egy pohár vízben oldott kalciumot.

Ebből az is következik, hogy a hiány még az egészséges embereknél is képes előidézni kisebb fokú hörgőszűkületet, enyhébb mértékű fulladást.

Sőt, kettős látást vagy gyakoribb vizeletürítési ingert is
, de ez már súlyosabb esetekre utalhat.


Gondolj a kalciumhiányra akkor is, ha gyorsabban romlanak a fogaid.

A fogszuvasodás leginkább a fluor hiányára - és az egészségtelen táplálkozás mellett az elégtelen szájhigiénére vezethető vissza - de
a kalcium adja a fogak tömegének nagy részét.


 
Forrás: hazipatika"
Ügyfélszolgálat: 06-70/428-4803
E-mail: info@korallkalcium.hu
Web:
korallkalcium.hu
Korall Kalcium megrendelése: http://korallkalcium.hu/korall-kalcium-megrendeles/




Természetes megoldás savasodásra, csontritkulásra: Okinawai Korall Kalcium

De csak akkor, ha használjuk...


ui: Amennyiben meg kívánod adni szervezetednek a megfelelő mennyiségű és minőségű kalciumot szervezeted számára, elkerülendő a kalciumhiányt:

Okinawai Korall Kalcium megrendelése

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korallkalcium.blog.hu/api/trackback/id/tr776728817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása